Wat is Ho’oponopono?

Het begrip ho’oponopono speelt een belangrijke rol in de traditionele Hawaïaanse cultuur. Het is het weer in balans brengen van relaties. Dit kan op verschillende manieren. Bij ons bekend geworden is het als vergevingsritueel waarbij de volgende woorden worden uitgesproken: het spijt me, vergeef me, dank je, ik hou van je.

Kahuna Harry Uhane Jim legt uit waar het bij vergeven op aan komt. Er zijn maar twee mogelijkheden: je doet het nu of later. De meeste mensen kiezen voor de tweede optie. Maar waarom wachten zoveel mensen zo lang om iemand te kunnen vergeven, of sterven zelfs zonder het ooit te hebben gedaan?

Kunnen vergeven heeft met rijpheid te maken. Je moet begrijpen dat het niets met gerechtigheid te maken heeft. Je moet je verwijten kunnen laten vliegen. Je moet de situatie kunnen aanvaarden zoals hij is zonder het te willen veranderen, de tegenstellingen omarmen in plaats van te wensen dat ze er niet zijn.

Balans vinden

Uiteindelijk gaat het erom in jezelf balans te vinden. Alle processen in het leven gaan van binnen naar buiten. Ho’oponopono is een ritueel dat je erbij ondersteunt die balans te vinden zonder dat je daar eerst 101 jaar voor hoeft te worden. Dit kan in de vorm van het uitspreken van bovengenoemde woorden in een moment van conflict met een ander.

Het is echter ook mogelijk om een conflict alleen op te lossen. Het volgende gebed is bekend geworden door Kahuna Morrnah Simeona. De bron van dit gebed ligt in een chant van het traditionele Hawaïaanse spirituele erfgoed. Het helpt erbij om de dingen weer recht te zetten 😉 – beter nu dan later dus!

Sarah Mur Lomi Lomi Practitioner

Ho’oponopono

Divine creator, father, mother, child as one. If I, my family, relatives and ancestors have offended you, your family, relatives and ancestors in thoughts, words, deeds and actions from te beginning of creation to the present, please forgive me.
Let this cleanse, purify, release, cut all negative memories, blocks, energies and vibrations and transmute these unwanted energies to pure light.
As it is said it is done.

Lomi Lomi massage ervaringen

De Lomi Lomi Nui van Sarah was de eerste Lomi die ik ervoer. Ze heeft mijn lichaam met mijn ziel verbonden en heeft alles wat ik tot dan toe aan massage had ervaren ver overtroffen en mij een compleet nieuw gevoel van welzijn laten voelen. Ik heb sindsdien ook andere Lomi Lomi massages ervaren, maar nog geen enkele die bij die van haar in de buurt gekomen is. Dank je Sarah.

De verrassing was erg groot - ik kon voor het eerst in mijn leven echt ontspannen en loslaten. Lichamelijk en ook mentaal. Daarna voelde ik me helemaal anders, gewoon een fantastisch gevoel! Ik heb sindsdien regelmatig ook andere behandelingen ervaren, maar die Lomi Lomi ervaring bij Sarah was de intenste en aangenaamste!

Lomi Lomi massage ervaringen

Op een dag en tijdstip die jou het beste uitkomen