Over Lomi Lomi massage

Er is veel te schrijven over de traditionele Hawaïaanse kijk op het leven. Hieronder heb ik fragmenten verzameld die mij inspireren en een inkijkje geven in het rijke gedachtengoed van deze eeuwenoude cultuur. Volgens de Hawaïaanse cultuur is alles altijd in beweging.  Kennis tussen leraar en leerling wordt overgedragen in een kringgesprek.  Zo’n gesprek is namelijk dynamisch, en geeft de mogelijkheid misverstanden op te sporen en vragen toe te lichten. In de traditionele Hawaïaanse cultuur was het niet gebruikelijk om kennis en wijsheid schriftelijk vast te leggen, zoals we dat vaak in de Westerse wereld gewend zijn.

Want kunnen jij en ik nog begrijpen, wat er 100 jaar geleden aan het papier werd toevertrouwd? Spreken wij nog dezelfde taal? Hebben wij dezelfde associaties en dezelfde interpretatie? 

Graag zou ik je daarom ontmoeten en het gesprek met je aangaan. Het persoonlijke gesprek heeft ook voor mij een ongelofelijke meerwaarde!

Sarah Mur massage praktijk IJsselkade Zutphen

Sarah Mur | Lomi Lomi practitioner 

Op een dag en tijdstip die jou het beste uitkomen

Lomi Lomi schept ruimte

Bij een Lomi Lomi massage wordt er voor jou een ruimte geschept waarin je niet wordt beoordeeld, niet wordt geanalyseerd, maar wordt gezien en aangenomen. Want wie heeft er gezegd, dat het lichaam een bepaalde methode nodig heeft? Dat we te analyseren zijn? Wie zegt er dat het leven logisch in elkaar steekt?

lomi lomi massage wijsheid

Heling is van binnenuit

Helen is het creeren van een nieuw gedachtenpatroon in je lichaam. Een Lomi Lomi massage geeft de ruimte om dit te laten ontstaan. Het helingsproces zelf is altijd van binnenuit.
lomi lomi massage heling

In het ‘nu’ kan heling plaats vinden

Heling is niet uitsluitend het genezen van het lichaam. Iemand kan sterven, en toch geheeld zijn. Helen is altijd spiritueel en aan de Hawaïaanse geneeskunst ligt dan ook een compleet andere levensbeschouwing ten grondslag.
Lomi Lomi massage Zutphen

Liefde zegeviert over elk trauma

Hoe zwaar en uitzichtsloos het leven ook kan zijn, de boodschap van de Hawaiianen luidt: de liefde zegeviert over alle traumatische ervaringen. Ook als het dal vreselijk diep en donker is, je kunt er zeker van zijn dat het goed komt. Want liefde is machtiger, altijd.

lomi lomi massage wijsheid

Relaties weer in balans brengen

Ho’oponopono speelt een belangrijke rol in de traditionele Hawaïaanse cultuur. Het is het weer in balans brengen van relaties.

Lomi Lomi massage bevrijdt

In de kern gaat het erom dat als je met het lichaam werkt de negatieve ervaringen, die verstorend in zijn gaan werken op het lichaam, op kunt sporen en hun negatieve energie in positieve energie om kunt zetten. Een bevrijding!

Zo kun je diepe ontspanning en écht welbevinden ervaren. En een immense dankbaarheid.

Hawaiiaanse geneeskunst

Traditionele Hawaiiaanse geneeskunst gaat ervan uit dat alles wat we hebben meegemaakt in ons lichaam wordt opgeslagen. Als dit negatieve ervaringen zijn, veroorzaken deze disharmonie in het lichaam. Als je naar je lichaam luistert, vertelt het je precies wat er mis is. Het lichaam begrijpt en weet meer van heling dan je intellect.

Op een dag en tijdstip die jou het beste uitkomen

Lomi Lomi brengt je in het nu

Lomi Lomi is een deel van de Hawaïaanse geneeskunst. In het Engels wordt het ook wel omschreven als healing touch medicine. Lomi betekent ‘verandering teweegbrengen in het energieniveau’. Als een woord in het Hawaïaans wordt verdubbeld, dan krijgt het extra gewicht. Je zou Lomi Lomi dan kunnen omschrijven als ‘lichaamswerk, waarbij de vibratie van je energie zo wordt verhoogd, dat het je geest, lichaam, gevoelens en leven ten goede verandert’.

lomi lomi massage geneeskunstDe kunst bij een Lomi Lomi behandeling is om in het ‘nu’ te zijn. Maar wanneer zijn we nou echt in het ‘nu’? Bij onze Westerse manier van leven, zijn wij de meeste tijd met onze gedachten in het verleden of in de toekomst. Om het ‘nu’ te kunnen begrijpen, zou je je een golfsurfer voor kunnen stellen. Als deze op zijn board staat en de golf bedwingt, denkt hij zeker niet aan het avondeten, of aan de ruzie met zijn vrouw die hij die ochtend had. Doet hij dat toch, dan staat hij niet meer lang op zijn surfboard! Wil hij die golf bedwingen, dan moet hij zich overgeven aan de elementen om hem heen en tegelijkertijd controle bewaren. Dit kan alleen als hij volkomen in het ‘nu’ is.

Lomi Lomi ervaringen

Een Lomi Lomi massage is heel anders dan wat ik van een massage kende. Zoveel liefdevolle aanraking en aandacht! Vanaf het moment dat je binnenkomt ervaar je totale rust. Ik ben zo vaak aan het vliegen en rennen. Hoeveel liefde en aandacht geef ik mijn lichaam echt? Sarah gaf het zoveel liefdevolle aandacht, zonder oordeel. Je komt je pijnpunten tegen, maar die mogen er gewoon zijn. Ik voelde me helemaal geborgen en zen!

Doe nieuwe energie op met een
Lomi Lomi massage behandeling

Lomi Lomi massage ervaringen

Op een dag en tijdstip die jou het beste uitkomen