Veelgestelde vragen over Lomi Lomi

Een Lomi Lomi massage behandeling is een vorm van Hawaïaans lichaamswerk. De Hawaïaanse geneeskunst is gericht op het weer in verbinding komen met jezelf, de ander en je omgeving.

Een Lomi Lomi massage geeft nieuwe levensvreugde en kracht om de uitdagingen van het leven weer aan te gaan. Door totale ontspanning kun je bijkomen van zorgen en stress.  Zie een Lomi Lomi bahandeling als een massagegolf die je schoon wast van je dagelijkse lasten, zodat je vol levenslust weer de wereld in kunt.

Bij een Lomi Lomi Sessie zonder olie is het handig om een gemakkelijk zittende korte broek en t-shirt mee te nemen.

Bij een Lomi Lomi Massage met olie hoef je verder niks mee te nemen. Het is wel handig om bij je kledingkeuze te bedenken dat je helemaal wordt ingeolied. 

Lomi Lomi sterkt je basis en kan daarom bij heel veel klachten ondersteunend werken. Het werkt echter niet symptomatisch. Zo kan ik niet zeggen dat na drie behandelingen de hoofdpijnklachten weg zijn, en toch kunnen ze na drie sessies wel verdwenen zijn. Waarom? Omdat we met het lichaam werken en dat zal laten zien wat het nodig heeft.

Ik zie de kracht van de lomi lomi bij de klachten waar veel therapeuten niks mee kunnen omdat ze vaak geen duidelijke oorzaak lijken te hebben: niet lekker in je vel zitten, je verloren voelen, niet weten wat je wilt, je hebt het gevoel er mist iets maar weet niet wat, je voelt je niet mooi, niet aangenomen, niet geliefd, je voelt je alleen, gestresst, moe, lusteloos, vindt het leven zinloos.

Waar komen klachten vandaan? Zoals ik klachten zie wijzen deze je op dat wat om aandacht vraagt in je leven. Heling is een bewustwordingsproces en lomi lomi schept de ruimte voor bewustwording. Zo kunnen behandelingen in veel levenssituaties ondersteuning bieden.

Ja dit kan na de eerste drie maanden.

Op zich is Lomi Lomi niet gelijk te zetten met een energetische massage, maar er zijn zeker overeenkomsten. De visie die aan beide massagevormen ten grondslag ligt, gaat uit van een wezenlijk fijnstoffelijk deel van ons mensen. Het is onze levensenergie. Bij een massage is het doel deze levensenergie positief te beïnvloeden, blokkades weg te nemen en de energie weer evenwichtig te laten stromen. De exacte invulling en omzetting hiervan is echter verschillend.

Ja. Het woord holistisch wordt gebruikt als je ervan uit gaat dat je als mens niet alleen uit een fysiek lichaam bestaat, maar ook uit een fijnstoffelijk deel waarmee het lichaam in wisselwerking staat. Hieruit volgt dat ziekte niet alleen iets is dat fysieke symptomen heeft en op fysiek niveau opgelost moet worden, maar waarbij een mens als geheel moet worden gezien.

De visie die aan de Lomi Lomi ten grondslag ligt gaat uit van een driedelig Zelf, en geeft hier een hele unieke invulling aan, namelijk unihipili (je lichaam inclusief je bevindingen en emoties), uhane (je wil) en au’makua (het goddelijke in ieder mens). Een Lomi Lomi massage heeft tot doel deze drie delen van het Zelf met elkaar in evenwicht te brengen.

Shiatsu is een Japanse lichaamstherapie. Ook het doel van een Shiatsu massage is het evenwicht in de energiehuishouding te herstellen en dit is dus zeker een overeenkomst met Lomi Lomi. De basis waarmee bij Shiatsu gewerkt wordt zijn de meridianen en chakra’s van het lichaam.

Alhoewel er met energie gewerkt wordt, ligt aan de behandelmethode zelf geen spirituele levensvisie ten grondslag. Dit is een groot verschil met de traditionele Hawaïaanse geneeskunde waar Lomi Lomi een onderdeel van uitmaakt, waarbij een duidelijke spirituele houding de basis vormt voor het uitvoeren van behandelingen.

Zeker. Het gaat uit van de kracht die aanraken heeft als je dit met volle aandacht en zonder oordeel doet. Probeer dat maar eens!

Ik heb al mensen met de meest uiteenlopende levensvisies behandeld. Ik werk primair met het lichaam. Lomi lomi komt uit een spirituele traditie, maar je daar ook in te kunnen vinden is geen voorwaarde om van een behandeling te kunnen genieten!

Ho’oponopono staat voor het weer in balans brengen van relaties. Het speelt een belangrijke rol in de traditionele Hawaïaanse cultuur. Zo is er een bekend vergevingsritueel voor relatieherstel. Bij dit ritueel worden de volgende woorden uitgesproken: het spijt me, vergeef me, dank je, ik hou van je.

Sarah Mur Lomi Lomi Practitioner

Op een dag en tijdstip die jou het beste uitkomen

Lomi Lomi massage ervaringen

De Lomi Lomi Nui van Sarah was de eerste Lomi die ik ervoer. Ze heeft mijn lichaam met mijn ziel verbonden en heeft alles wat ik tot dan toe aan massage had ervaren ver overtroffen en mij een compleet nieuw gevoel van welzijn laten voelen. Ik heb sindsdien ook andere Lomi Lomi massages ervaren, maar nog geen enkele die bij die van haar in de buurt gekomen is. Dank je Sarah.

De verrassing was erg groot - ik kon voor het eerst in mijn leven echt ontspannen en loslaten. Lichamelijk en ook mentaal. Daarna voelde ik me helemaal anders, gewoon een fantastisch gevoel! Ik heb sindsdien regelmatig ook andere behandelingen ervaren, maar die Lomi Lomi ervaring bij Sarah was de intenste en aangenaamste!

Lomi Lomi massage ervaringen