Lomilomi is 'ineffable'

Het Engelse woord ineffable betekent, dat iets niet in woorden te vatten is. Alleen dat dit woord bestaat, zegt al genoeg: sommige dingen ervaren wij wel, maar we kunnen er met ons verstand niet bij. Ik denk dat het belangrijk is om je hiervan bewust te zijn. Wij leven in een maatschappij waarin wij gewend zijn dat ons hoofd de autoriteit is en in het verlengde daarvan dus het analytische denkvermogen en de wetenschap.

Als er geen woorden voor zijn

Begrijp me niet verkeerd. Wetenschappelijke bevindingen en logisch en helder denken zijn ongelofelijk waardevol. Het enige wat ik duidelijk wil maken is, dat zij op een bepaald gebied van toepassing zijn en hun grenzen hebben. En eigenlijk weet iedereen dat ook wel. Want we waren allemaal wel eens verliefd, hebben bergen verzet voor een droom of beslissingen genomen die tegen alle redenaties in leken te gaan.

Niemand zal ontkennen dat die arm die om je heen wordt geslagen als je verdrietig bent meer is dan een arm die op je schouder ligt. Je voelt je geborgen en getroost. Wij communiceren ook met ons lichaam.

Je lichaam weet het

Het antwoord op de vraag waarom het zo moeilijk is om een lomilomi behandeling goed te omschrijven is nu makkelijk te geven: omdat bij een lomilomi het verstand niet de autoriteit heeft. Mijn handen, mijn lichaam ‘weten’ tijdens een behandeling wat het andere lichaam nodig heeft. Je ervaart het. De taal van het lichaam is het te ervaren. En vind daar maar eens woorden voor!

Er zijn dingen die je niet kunt uitleggen, ze liggen verder dan waar woorden bij kunnen: daar begint de lomi. Mensen te laten voelen hoe groots ze werkelijk zijn, dat is wat ik graag doe!

Graag nodig ik je uit om eens een Lomi Lomi ervaring op te doen!

Op een dag en tijdstip die jou het beste uitkomen

Sarah Mur massage praktijk IJsselkade Zutphen

Sarah Mur