De betekenis van Lomilomi bij rouw

Rouw is de verwerking van verlies. Verlies van een dierbare, maar het kan ook het gevoel van verlies na een scheiding zijn, verlies van werk, verlies van een thuis door verhuizing, of als een kinderwens niet in vervulling gaat.

Het is een moment dat je toekomst even helemaal wegvalt, en het lijkt alsof er niks nieuws kan komen. Alles in je trekt zich samen en je voelt met heel je wezen dat je niet wilt dat het is zoals het is. Verlies kun je met heel je lijf waarnemen en heeft invloed op alle aspecten van je leven. Een groot verlies is een diepgaande, levensveranderende gebeurtenis die om veel aandacht vraagt.

Verlies ervaar je ook met je lichaam

Over je ervaring praten helpt. Maar gebeurtenissen worden ook met het hele lichaam beleefd. Wij hebben bijvoorbeeld niet voor niets tranen gekregen: alles wat je meemaakt verwerk je ook lichamelijk. Huilen totdat er geen tranen meer zijn – kun je dat? Durf je dat? Mag je dat?

Wat de verwerking van een groot verlies vaak in de weg staat is het idee dat de gevoelens die je hebt over moeten gaan. Het gaat er vooral om dat het verlies er mag zijn, wetend dat je het kan dragen en een plek zult geven.

30daysreplay-germany-E32p_3h4AMY-unsplash

Hoe Lomilomi kan ondersteunen

De eeuwenoude Hawaïaanse geneeskunst kent wegen om in een rouwproces ondersteuning te bieden. Lomilomi maakt deel uit van deze geneeskunst en bestaat uit massage, ademhalingstechnieken en diepe levenswijsheid. Juist omdat ervaringen ook zo lichamelijk zijn, kan het werken met het lichaam zo van betekenis zijn. Tijdens een Lomilomi behandeling kun je je gedragen weten als je dit even niet zelf kunt, kun je verbinding voelen op een moment dat je bang bent verlaten en alleen te zijn, kun je weer in evenwicht komen. Lomilomi ondersteunt jou. Zodat je vanuit eigen kracht je verlies een plek kunt geven.

Kan ik misschien ook iets voor jou betekenen? Wees welkom in mijn praktijk! Ook ik ken verlies. Lomilomi en de Hawaïaanse levenswijsheid hebben mij veel innerlijke rust en kracht gegeven. Het begeleidt mij en maakt mijn leven zoveel rijker. En dát is, wat ik graag door wil geven.

Er zijn dingen die je niet kunt uitleggen, ze liggen verder dan waar woorden bij kunnen: daar begint de lomi. Mensen te laten voelen hoe groots ze werkelijk zijn, dat is wat ik graag doe!

Graag nodig ik je uit om eens een Lomi Lomi ervaring op te doen!

Op een dag en tijdstip die jou het beste uitkomen

Sarah Mur massage praktijk IJsselkade Zutphen

Sarah Mur